tel
empty

BuitenVitaal werkt met P&O - en zorgprofessionals

die gespecialiseerd zijn in groene re-integratie en groene zorg voor werknemers en werkzoekenden. die te maken hebben met psychische problemen, soms in combinatie met een (chronische) ziekte zoals kanker en longziekten. Onze opdrachtgevers zijn werkgevers, gemeenten, particulieren en zorginstellingen.

De interventie die BuitenVitaal hanteert is effectief! Door de Wageningse Universiteit, Zweedse en Deense onderzoekers beschreven en onderzocht. "De groene omgeving is een bron van herstel voor cliënten: het geeft rust, het is een veilige plek, het sluit aan bij je mogelijkheden en je bent er tussen uit. Cliënten herstellen van stress. Ruim 60% van de cliënten gaat weer aan het werk na afloop van de interventie (Palsdottir ea 2014b).

Rapport >>:
Wageningse Universiteit maart 2017
Meer weten? 

Voor wie zijn wij?

Wij begeleiden en coachen werknemers en werkzoekenden en in het bijzonder middelbaar- en hoger opgeleiden met chronische stress, burnoutproblematiek, depressie, angsten, soms in combinatie met fysieke problemen zoals longziekten of kanker. .

 

Deelnemers zijn uitgevallen op het werk en willen werken aan hun herstelproces én gericht stappen zetten naar werk op een praktische manier via ervaren en doen. Deelnemers hebben de intrinsieke motivatie om te willen veranderen en terug te keren naar werk en/of studie.

Meer weten?

 

De praktijk

1. Natuurlijk re-integratie (1ste- en 2e spoortrajecten). De werkmethodiek van BuitenVitaal is gebaseerd op 'nature based therapie'. Interventie combineert werken in de natuur, lichamelijk actief zijn, ervaringsleren, personal- en loopbaancoaching. Werken in de natuur geeft inzicht in hoe een deelnemer in het leven staat en omgaat met werk en vitaliteit. Natuur vermindert stress, zorgt voor ontspanning en zet aan tot bewegen en bezinning. Parallel aan dit traject aan de slag met loopbaanoriëntatie. Indien nodig ook begeleiding in het zoekproces naar werk.

 

2. Natuurlijk activering (maatschappelijke begeleiding & ter ondersteuning medische behandelprogramma's). Bij dit programma is werken in de natuur een middel om mensen te activeren en te stimuleren en helpt mee in het stabiliseren van het privéleven én de afstand tot werk zo klein mogelijk te houden. Het werken in de natuur wordt gecombineerd met wandelen, fietsen en het doen van ontspanningsoefeningen.

3. Natuurlijk coaching & duurzame inzetbaarheid. Op peil houden van de eigen loopbaan en vitaliteit d.m.v. wandelcoaching, personal- en loopbaancoaching.

Meer weten?


Onze progamma’s

 
 

De gezichten achter Buiten Vitaal

 

Irene Miltenburg

Oprichter BuitenVitaal

Irene is een ervaren personal coach, re-integratie- en loopbaanadviseur. Door de jaren heen heeft zij expertise opgebouwd hoe je op een effectieve manier de groene werkomgeving en natuur kunt inzetten in medische behandelprogramma’s en re-integratietrajecten. Elke dag weer ervaart zij dat mens en natuur samen de beste resultaten bereiken!
 

Jos Verschuur

Deskundige gedragsproblematiek

Observeren, signaleren en interpreteren van gedrag is al 30 jaar het specialisme van Jos. Het werken en coachen in de natuur zorgt voor rust, balans en groei. Elke dag weer ervaart hij dit bij zichzelf en de deelnemers. Natuur als groen medicijn, katalysator en verbinder van innerlijke kracht, sociale omgeving

 
 

s Heeren Loo; zorginstelling

Zorggroep Noordwest-Veluwe

Re-integratiebedrijven / UWV

Gemeente Kampen


De ervaringen van onze cliënten


Praktijkcase BuitenVitaal 1
Werkgever van een logistiek bedrijf uit het midden van het land heeft te maken met langdurig ziekteverzuim bij één van zijn werknemers.

 
Lees meer..

Praktijkcase BuitenVitaal 2
Een zorginstantie heeft te maken met langdurig ziekteverzuim bij één van haar werknemers.

 
Lees meer..

Bekijk het nieuws overzicht